"The Last Wave is een band die moderne rock ‘n roll maakt met een beachy uitstraling en Latijnse invloeden" (FTM)

“The Last Wave zijn energieke mannen die lekker rocken met een beachy randje, stevige evenwichtige gitaren en een heerlijke volle stem met een rauw randje” (3VOOR12)

“The Last Wave rockt de planken uit het podium. Headbangen, springen en gillen, niks was te gek. De band speelde een gevarieerde set van rustige nummers tot harde rock ‘n roll. Het was een intiem concert dat niet snel vergeten zal worden.” (Bevrijdingspop Haarlem 2019)

“Met de kennis van nu kan The Last Wave zomaar in retrospectief uitgroeien tot dé verrassing van 5 mei 2019” (Haerlemse Bodem)
THE LAST WAVE:
De band werd gevormd door een ontmoeting tussen Haarlemse gitarist Marnix Alexander DuCroock en Arnhemse zanger Lennart Klop in 2013 te Sonsbeekpark. Gelijk werden er nummers in verschillende stijlen geschreven en opgenomen met als doel een divers en kleurrijk album neer te zetten dat in kleine, akoestische setting goed tot zijn recht zou komen.

Na een paar zeer tumultueuze jaren waarin er veel live werd gespeeld en waar vele muzikanten kwamen en gingen rondom de band werd het eerste album, Final Box Of Songs, in 2016 afgerond.

Het voorjaar erop werd het album officieel uitgebracht als opener voor het nieuwe seizoen van Woodstock Live te Bloemendaal. Vervolgens werd de band huisband van de Haarlemse Stiels waarna een tour in 2018 volgde. 
In de tussentijd werd er een volgend album geschreven en opgenomen: On The Run. Weer een diverse album maar nu met meer stage rock als basis en veel elektrischer dan haar voorganger. De band wilde zowel akoestisch als elektrisch een sterke set hebben om op verschillende soorten podia te rocken. En dat is ze gelukt!
Extra gitarist/vocalist Rik Haker en bassist Julian Hendriks voegde zich als vaste leden bij de band.

Op 29 maart 2019 werd in een uitverkocht Patronaat het tweede album gepresenteerd met op drums als special guest en drievoudig Grammy-winnaar Richard Marquez uit L.A. (Eric Burdon & The Animals, Cachaito/Buena Vista Social Club, The Brand New Heavies, Arturo Sandoval). Hierna volgende Bevrijdingspop Haarlem, vele andere festivals en venues.
Afgelopen zomer stond in teken van een internationale tour langs de kust van Frankrijk en Spanje waar de band in twee weken tijd 12 surfcamps en festivals (2x Enter The Wave) afging.
Op dit moment is de band bezig met haar derde album af te ronden om het komende seizoen weer op tournee te gaan.
Back to Top